Blog

Lees onze maandelijkse blog van onze gast schrijvers

Jacyntha

Gast schrijfster

Hi, mijn naam is Jacyntha 29 jaar en gelukkig getrouwd en moeder van een dochter.

Ook ik heb een aantal relaties gehad, waarvan sommige op momenten gelukkig leken. Naarmate je zelf ontwikkelt, verandert je behoefte ook. Voor mij was het belangrijk om de volgende punten te ontdekken:

  • wie ben ik?
  • hoe ben ik deze persoon geworden? 
  • wat wil ik?

 

In mijn tijd als alleenstaande moeder gaf ik mezelf minder snel, omdat ik het idee had dat ik met bagage kwam dat heeft mij ontzettend beperkt. Toen ik de focus op mezelf had gelegd en hardop uitsprak wat ik wilde in mijn leven is mij dat ook tegemoet gekomen. Waarom zou je niet uitspreken wat je verwachtingen van een partner zijn als je weet wat je wilt hebben?  Waarom zouden we in de beginfase van het ontmoeten niet uit te spreken wat je denkt, wilt, en verlangt in een relatie. Schaamte?? Whyyyyy!?!? 

Ik nam een sprong in het diepe en heb dit wel gedaan bij mijn huidige partner. Wij kenden elkaar al jaren, maar hadden tot die ene dag nooit op die manier naar elkaar gekeken.  Hij had altijd al een heel uitgesproken karakter, net als ik overigens.  Maar hij was altijd heel stellig niet te willen trouwen, carrière eerst! Blijkbaar ben ik “THE ONE” alle dingen waar hij vroeger heel stellig over was gingen over boord. Het ging vloeiend en we spraken allebei uit wat we graag wilde in een relatie. Onze kringen waren in schok! We haalde op een positieve manier het beste in elkaar naar boven en dat doen we nog steeds. Wat ik wil aangeven is blijf niet hangen in emotie, verlangen of schaamte. Maar spreek dit uit.  Daarmee voorkom je een hoop teleurstelling en vindt je de kracht in elkaar. Voor ons is het met een enorme sneltrein gegaan.  Wij zijn ondertussen 1,5 jaar verder en gelukkig getrouwd. 

Wat ik iedereen kan meegeven is, hou van jezelf en werk aan jezelf! Wees bewust van wie jij bent, dat je er mag zijn and what you bring to the table.  En wat werkt voor de een, werkt wellicht niet voor de ander. Maar dat neemt niet weg dat iedereen geluk en liefde verdient.

En dat geluk kun je zelf creëren!  😚

Leave a Reply